Az Alapszervezet vezetője beszámol arról, hogy egyre népszerűbb ez a csoportfoglalkozás, keresik a betegek és hozzátartozóik a hatékony segítséget problémáik feloldására.

2010. március 1-én Moczó Helga vezetésével újból elindult Segítő Szolgálatunknál a csoportos Stresszoldó foglalkozás. Az elmúlt három év bizonyíték rá, hogy nagy szükség van a közösségben eltöltött beszélgetésre. Oldódás, megnyugvás keresésére Helga nagy segítségére van a hozzá forduló betegnek, családtagnak. Kedves, nyitott embernek ismertük meg, akinek bátran kiöntik lelküket még a nagyon zárkózott személyiségű betegek is.
Első foglalkozásunkon a betegségek kialakulásához vezető lelki okokat kerestük. A következő alkalommal pedig ezekre az egyéni problémákra próbálunk közösen megoldást találni.
Későbbiekben depresszió önértékelő kérdőívet töltünk ki, amely segít abban, hogy tájékozódjunk hangulati állapotunkról és a további tennivalókról.
Körünkben köszöntöttük az újonnan megalakult Gyöngyösi Alapszervezet néhány tagját is.

Lazányi Jánosné

Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Alapszervezetek

Ünnepváró Eleken

A Magyar Rákellenes Liga Eleki Alapszervezete a soron következő, decemberi taggyűlését december 13-án szerdán tartja a Városi Könyvtárban, mely egyben ünnepváró alkalom is lesz! Várunk minden tagunkat szeretettel!

Egyéb

Férfisors – filmbemutató

Szeretettel meghívjuk Önt és partnerét a „Férfisors” ismeretterjesztő dokumentumfilm díszbemutatójára.

Alapszervezetek

Hogyan tovább – Siófoki megbeszélés

A Siófoki Alapszervezet megbeszélést tartott 2021.10.06-án “Hogyan tovább az év hátralévő hónapjaiban a vírus erősödés árnyékában?” Első témaként a védőoltás szükségességét beszéltük meg, illetve az oltással nem rendelkező, de a fertőzésen átesett ligatag figyelmét hívtuk Olvass tovább...