A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete 2013. január 15-i évnyitó programjának felkért előadója Jászberényi Péter keleti mozgásterapeuta volt, aki „Sejtszintű megújulás természetes anyagokkal” címmel tartott előadást.

A mai túlhajszolt életmód, a minden napos stressz, a szennyezett környezet mind testi-lelki „jóllétünk” ellen vannak. Az előadó kiemelte, hogy a helyes étrend alapvető szerepet játszik az „egész-ség” fenntartásában. A boltban vásárolt élelmiszerek ásványianyag-vitamin-enzim készlete a szennyezett talaj és környezeti viszonyok miatt már elégtelen. A túlfinomított, félkész és kész ételek nem tartalmazzák az oxidatív folyamatok fékezéséhez szükséges antioxidánsokat. Nekünk kell gondoskodnunk arról, hogy szervezetünk megfelelő működéséhez biztosítsuk a szükséges esszenciális anyagokat és lehetőleg természetes forrásból (zöldség, gyümölcs kivonat). Minél „színesebben” (cékla, brokkoli, répa stb) étkezzünk, jelentős részben nyersen (ne főtt, sült formában).

Az egészséges táplálékozás mellett természetesen a megfelelő minőségű és mennyiségű mozgás és a kellő stresszkezelés is kritériuma a harmonikus sejtszintű megújulási folyamatoknak. Az előadást követően a jelenlévők a feltett kérdésekre választ kaphattak és egyéni konzultációra is lehetőség volt.. 
 

 

A programon, amelynek a Balassi Bálint Megyei Könyvtár adott otthont, 120-an vettek részt.
Kategóriák: Egyéb

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

„KÁR LENNE, HA RÁK LENNE”! vetélkedő

Mit teszek az egészségemért? A Hatvani Szent István Általános Iskola 7.-8. osztályos tanulói már tudják, mit tehetnek érte.

Alapszervezetek

Farsangoltunk

Itt a Farsang Áll a Bál a Liga klubjában is.